El Fòrum del PSUC viu
¿Quieres reaccionar a este mensaje? Regístrate en el foro con unos pocos clics o inicia sesión para continuar.

1000 € i a les sis a casa

Ir abajo

1000 € i a les sis a casa Empty 1000 € i a les sis a casa

Missatge  lejarza Dg Mar 23, 2008 11:35 am

EVA GARCIA PAGÁN. Barcelona: Després dels mil euros de sou, a les sis a casa. Els sindicats prioritzaran enguany en matèria de negociació col·lectiva els instruments que permetin una reducció i flexibilització real del temps de treball i la UGT ja ha anunciat que intensificarà els seus esforços en aquest camp tot liderant la campanya A les 6, a casa!, que segueix el model que va establir la iniciativa Posa't a mil euros, que buscava aconseguir que ningú quedés per sota dels mil euros (bruts) de sou. «Com a organització sindical, pretenem incloure per negociació col·lectiva fórmules creatives i imaginatives que permetin conciliar l'ús del temps de treball i personal», explica Pepa Sánchez, secretària de política sindical de la UGT de Catalunya. No tots els sectors se'n poden beneficiar, d'aquesta mesura, però la intenció és estendre-ho a bastament i participar en un canvi de model que sembla que està massa arrelat en la societat, amb activitats socials i obertures de comerços en horaris molt més intempestius dels que s'apliquen a la majoria de països de la Unió Europea.

CCOO, que troba convenient la iniciativa de l'altre sindicat, explica que ja fa cinc anys que combina tres prioritats en matèria de temps de treball a l'hora de negociar els convenis col·lectius. Segons relata Joan Manuel Tapia, responsable de negociació col·lectiva, el sindicat treballa de manera conjunta la reducció neta del temps de treball, la flexibilitat horària tant per a les empreses com per als treballadors i, en tercer lloc, els diversos mecanismes per conciliar vida i treball. «Ho fem de manera coordinada perquè no es puguin produir desajustos en la cadena», diu Tapia, i de manera que beneficiï tant homes com dones «perquè les dones no tinguin doble càrrega a casa i a la feina». «Hi ha processos industrials i serveis que no es poden parar i hi ha sectors que prefereixen acumular jornades senceres de dies lliures a petits avanços cada dia», explica Tapia. En aquest sentit, s'intenta incloure en la negociació dels convenis diverses modalitats de permisos, com ara els dies d'assumptes propis retribuïts, de manera que sigui el treballador qui decideixi a què els vol dedicar. De fet, el sindicat encara negocia l'establiment de la jornada setmanal de 35 hores, una reivindicació que la Confederació Europea de Sindicats (CES) va fer pública per primera vegada l'any 1975 i que encara és hora que s'apliqui, encara que és l'horari que regeix en algunes administracions i sectors com la recollida de brossa.

La preocupació pels horaris laborals, que repercuteixen en una menor disponibilitat de temps d'oci, per formar-se o per educar els fills, ha arribat també a la política i la Comissió de Treball i Afers Socials del Congrés dels Diputats va votar ja l'any passat un seguit de recomanacions, entre les quals hi havia generalitzar l'ús de la jornada continuada els divendres, de manera que les tardes de divendres quedessin lliures. Al Parlament, es va crear una subcomissió per millorar la conciliació de la vida familiar i laboral que parava atenció en la necessitat de convergir amb l'horari de nou a cinc europeu i de promoure una cultura laboral basada en els resultats i no en la disponibilitat absoluta dels treballadors.

La campanya A les 6, a casa! es farà sentir al llarg de l'any tant com es van sentir les reivindicacions dels mileuristes. De moment, el sindicat UGT ja ha convocat un concurs d'espots entre els estudiants de ciències de la comunicació de la UAB, premiat amb 2.000 euros. Per a dosmileuristes.
lejarza
lejarza

Nombre de missatges : 34
Data d'inscripció : 03/03/2008
Edad : 63
Ubicació : Argelaguer Girona

http://argelaguer.nireblog.com/

Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum